Perhentian Besar, Cameron Highlands, Batu Caves - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Paula & Kitty Leede - WaarBenJij.nu Perhentian Besar, Cameron Highlands, Batu Caves - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Paula & Kitty Leede - WaarBenJij.nu

Perhentian Besar, Cameron Highlands, Batu Caves

Door: Kitty

Blijf op de hoogte en volg Paula & Kitty

29 Oktober 2010 | Maleisië, Cameron Highlands

Sorry dat we zo lang op ons lieten wachten, maar als je saampjes bent heb je altijd wel wat te kletsen in je "vrije" tijd en dus weinig zin om verhaaltjes te typen. Inmiddels zitten we al in Sandakan dus ik loop een beetje erg achter. Er komen nog 3 verhalen aan hopelijk vandaag nog. Perhentian eiland was helemaal fan-tas-tisch! Azuur blauwe zee, witte stranden (zonder rotzooi) en we hadden de hotelkamer voor de helft van de prijs. Een prachtig huisje direct aan't strand en behoorlijk luxe ook nog! We doen een jungle tocht van de ene naar de andere kant van het eiland en lopen terug over het strand. Het is het einde van het seizoen dus er zit bijna geen kip en de meeste hotels zijn al gesloten. We snorkelen er lustig op los, maar het water is helaas een beetje troebel en nadat we een aantal haaien hebben gezien wil vooral Kitty graag het water uit. Omdat het water zo troebel is zie je ze pas als ze vlak naast of voor je zwemmen (achter je wil je liever maar niet weten) en het zijn niet van die kleintjes kan ik jullie zeggen. Ze zijn dik anderhalve meter (ze leken groter, maar ik wil niet overdrijven en ik had m'n meetlat niet bij me) en terwijl ik mezelf naar de kant ploeg, want ik heb er genoeg gezien (stuk of 5) ziet Piet nog een grotere. Gelukkig is die aan mijn oog ontsnapt, anders was ik misschien wel van schrik in m'n snorkel gestikt. Maar het was wel spannend,... dat wel. Nadat we weer helemaal gerevalideerd zijn na 2 dagen heerlijk op het eiland gezeten te hebben vertrekken we weer naar het vaste land. We hebben een mooie rit naar cameron Highlands, palmplantages waar je maar kijkt. De aankomst in Cameron Highlands is ietwat teleurstellend gezien de vele "kassen" en landbouw in het mooie heuvelachtige gebergte, maar als we de theeplantages bereiken maakt dat weer een hoop goed. Wel hebben we regelmatig regen, maar tot nu toe heeft dat ons nog geen strobreed in de weg gelegd, al had een zonnetje natuurlijk wel fijner geweest. De onbeschrijfelijk groene theeplantages zullen dan waarschijnlijk nog groener ogen, maar het is zeker een mooi gezicht. We slapen hier een nachtje en vertrekken de volgende dag naar de Batu Caves. Een indrukwekkende trap. Als je deze beklimt kom je allemaal leuke aapjes tegen onderweg, maar kom niet te dicht bij, want dan doen ze een beetje eng. Maar oh wat zien ze er lief uit. De grot is indrukwekkend groot en er staat een Hindoe tempel en wat altaartjes. Na de afdaling stappen we weer in onze bolide voor onze laatste bestemming op het westelijk deel van Maleisie.

• 29 Oktober 2010 - 11:45

Usha:

mooie plaatjes meis!!!

• 29 Oktober 2010 - 11:55

Nan:

Wow!!! Waar zijn deze super mooie kiekjes geschoten? Daar wil ik ook heen en wel nu!

Kusss

• 29 Oktober 2010 - 12:30

Marleen:

lijken wel honeymoon plaatjes. Mooi hoor!!! xxx

• 29 Oktober 2010 - 12:37

Angela:

owww wat mooi!!
    wat ontzettend Zen zeg :-)

• 29 Oktober 2010 - 13:11

Ilse:

PARADIJS!!! mooi hoor!!

• 29 Oktober 2010 - 18:27

Michelle:

I'm jealous. De Cameron Highlands is een van de mooiste plekken waar ik ooit geweest ben. Wat een mooie vakantie hebben jullie. Geniet er lekker van.xxx

• 01 November 2010 - 14:38

Paula:

Oh ja herinneringen. Heel mooi daar. Vooral niet vergeten de aardbeien te proeven.
    Moeten de lekkerste van de hele wereld zijn!!
    XXXXXX

• 01 November 2010 - 17:04

Paps En Mams:

Hallo schattebouten.
    Wat een mooi land he?
    Wij zijn op dezelfde thee-plantage geweest, toevallig hoor!!!!
    Geniet nog maar van de laatste weekjes.Dikke kus van ons.

Verslag uit: Maleisië, Cameron Highlands

Sister's Challenge

17 November 2010

Een belabberd einde van een prachtige reis

14 November 2010

Diep in de zee, diep in de zeeeeheee....!

14 November 2010

Experience Mabul (& Sipadan)

07 November 2010

Madai Caves

07 November 2010

Back to basic
Paula & Kitty

Welkom in ons reisdagboek! Wij zweren plechtig dat wij onze verhalen trouw op deze site plaatsen, zodat jullie thuis lekker mee kunnen genieten. (Lees: jaloers kunnen worden). De reis gaat naar het altijd tropische Vanuatu waar Paula één wordt met een schildpad, hoe dat in z'n werk gaat dat gaan we allemaal nog lezen ;-) Na een maandje schildpad-knuffelen vliegt zij naar Sydney, waar zuslief Kitty eveneens dezelfde dag aan zal komen, vanuit het immer-natte Holland. (Als alles goed gaat natuurlijk)... Geniet eerst maar eens van Paula's avontuur in Vanuatu waar het lekker warm is! Terwijl de rest van de harde werkers de winter probeerd door te komen. Enjoy!!!

Actief sinds 04 Dec. 2009