Getting around in Sydney
Door: Kitty & Paula
Blijf op de hoogte en volg Paula & Kitty
09 Maart 2010 | Australië, Sydney
Wat hebben we meegemaakt: …….
Kitty was illegaal in Australie. Terwijl de zusters vrijdag een bankrekening wilden openen bleek dat haar paspoort niet was gestempeld bij de douane en dat was een probleem voor de bank. Dus hebben we de rekening nog eventjes op de ToDo list gezet. In de avond lekker Sushi gegeten, drankje gedaan en daarna naar bed.
Zaterdag afgesproken met Tracey (Vanuatu vrijwilliger) en haar lover. We troffen elkaar bij Circulair Quay waar de Harbour Bridge en het Opera house zich bevinden. Die hebben we natuurlijk veelvuldig op de foto gezet. Paula vond Opera House een beetje aan de kleine kant, maar de haven was wel heel mooi om te zien. (See pics)
Tracey’s vriend was zo aardig om voor ons allemaal een Ferry-ticket te kopen naar Manly beach. Dus we hebben lekker gevaren en genoten van het prachtige uitzicht.
Op Manly haven aangekomen eerst gelunched (was niet te vreten en heel duur) en lekker alle 4 een liter bier gedronken (was wel lekker en ook duur). Ondertussen lekker zonnetje, maar wel beter om in de schaduw te zitten, t is erg heet en je verband lekker zo zonder ozon laag!
Natuurlijk hebben we over Manly Beach gewandeld door de branding. Lekkere surfdudes gekeken ;-) Terwijl we het strand opliepen zagen we dat je tussen de vlaggetjes mocht zwemmen. Op het 4 km lange strand was er wel 20 meter (tussen de vlaggetjes) waar baywatch je komt redden als je bijna verzuipt. Zwem je ernaast, dan zijn je overlevingskansen een stuk kleiner. Dus een hele lege zee als gevolg en op 20m2 zwommen de mensen als een school bij elkaar. Daarna weer met de Ferry naar Circulair Quay. Voordat we weer afscheid namen hebben we nog een lekker bakkie koffie gedronken. Als we begin april klaar zijn met onze Jilleroo cursus (cowboy) dan komt Tracey ons misschien nog opzoeken, omdat haar vriend dan 3 weken in Europa zit. GEZELLIG!!
Weer terug in ons hostel hebben we lekker de was gedaan. Het was nog even de vraag of we s’ avonds geen catfight zouden krijgen, omdat een Francaise eerst Kitty’s bed had ingepikt omdat ze bij haar vriendin op de kamer wilde. Maar gelukkig kwam het niet zover, want tegen de tijd dat ze terugkwamen was de hele kamer al in ruste en is vriendin afgedropen naar haar eigen kamer.
We moesten nog een tax-nr aanvragen, anders kun je hier in Aussie niet werken. We moesten nog een bankrekening openen en Kitty’s paspoort moest nog gestempeld worden. Maar dat kon allemaal niet in het weekend, dus moesten we er nog een dagje bijboeken. Vertrekdag uit Sydney wordt nu dus dinsdag 8 maart. Zondag hebben we lekker de toerist uitgehangen en hebben een kaartje gekocht voor de sightseeing bus. Beetje door Sydney rondgecrossed, maar we hadden eigenlijk alles wel gezien met de benenwagen (ja aardig wat km afgelopen de afgelopen paar dagen). Maar naar Bondi beach waren we nog niet geweest, daar ging de bus ook heen, dus zijn we daar maar gaan kijken. Wat kunnen we erover zeggen… tja… het is een strand. Oja… hoge golven… en surf dudes.
Toen de maandag was aangebroken hebben we alle dingen geregeld die nog op de ToDo-list stonden. Een stempel was gelukkig geen probleem. We hebben besloten om maar een klein laptopje te kopen, aangezien je bij elk McCafe gratis internet hebt. (En op meerdere plaatsen zoals hostels) Het is ook super handig voor alle foto’s e.d. Ook kunnen we zo al onze verhalen alvast in rust tikken en copy-pasten als we het internet op gaan. De maandag hebben we eigenlijk verder doorgebracht met lummelen, want we willen hier weg, hebben het allemaal wel gezien en het is hier erg duur. De stoplichten zijn we ook spuugzat, op elke hoek van elke straat staat er eentje. Steek vooral niet over met rood, want dan ben je dood.
Dinsdagochtend willen we de trein nemen naar Katoomba (Blue Mountains) een beetje hiken, abseilen, raften, skydiven… Je weet wel, het allerdaagse spul.
Iedereen bedankt voor alle leuke berichtjes!!! We genieten ervan en we missen jullie ook!
Ps: Kitty's telefoonnr. is 0061-451608351 vanaf nu niet meer op NL nummer smsen, want die wordt niet meer gebruikt.
08 Maart 2010 - 11:16
Jullie Moeder:
Ben ik een x de eerste die reageert.Dus Sydney kent geen geheimen meer voor jullie?Maar ja,het is een stad die je gezien moet hebben,toch?
Fijn dat jullie nu weer verderop gaan, andere avonturen tegemoet.Ga snel even uitprinten voor oma Sassem,is ook altijd erg benieuwd.Lieve meiden ,een dikke knuffel en een goede reis morgen naar the Blue Mountains. -
08 Maart 2010 - 12:06
Paul :
Hoi Kitty (en Paula),
Leuk jullie verhaal te hebben gelezen. Ben wel een beetje jalours. Aan de andere kant van de wereld (ofwel Lisse) gaat het gewoon door. De rekla's geef ik wel aan Murdock. Have fun!
Paul (PP) -
08 Maart 2010 - 16:33
Michelle:
Hoi, leuk dat jullie weer samen zijn en wat een jaar gaat het worden. Ik ben erg jalours. Wij hebben 7 maanden in Sydney gewoond en ik vond het een super stad. De blue mountains zijn prachtig. Ik kijk uit naar jullie volgende bericht. dikke kusxxxx -
09 Maart 2010 - 07:25
Marije:
Oh meiden, wat een heerlijke foto's! Wat heb ik weer zitten zwijmelen. Goede reis naar The Blue Mountains, op naar weer heel wat moois. Ik wacht alweer met smart op de volgende post :-) -
09 Maart 2010 - 08:27
Usha:
chickies!!
Klinkt heerlijk en bekend als jullie het zo vertellen!
Zijn jullie nog in the shoppingmall geweest van Bondi? haha je kijkt daar echt je ogen uit!!
Hoop dat de blue mountains leuk waren, nah leuk.. het is vooral mooi natuurlijk!
HEUL veel plezier!
xXx -
09 Maart 2010 - 13:58
Martin:
Hoi Kitty en Paula,
Mooi dat Kitty veilig is aangekomen en leuk om zojullie avonturen te lezen.
Veel plezier daar
Martin (Ka)
10 Maart 2010 - 10:26
Piet:
Ik ben blij voor Kitty dat de reis goed verlopen is en dat jullie samen al weer zoveel gedaan hebben in zo 'n korte tijd, als je het vergelijkt met wat ik hier onder tussen allemaal beleeft heb ;-)
En het is nog maar het begin naar ik hoop van een leuke, soepele, spannende vakantie met soms plezierig werken voor kost en inwoning.
Kangeroes met bokshandschoenen moet je zien te ontwijken degene zonder eten volgens mij uit je hand ;-)
Nou nog veel plezier en dikke xxxxx.
Piet, Dean en Tara.
11 Maart 2010 - 10:16
Oma Sassem:
Lieve Kitty en Paula,
Hier oma uit Sassem.Ik beleef heel veel plezier van jullie mailtjes,lees ze wel 3 x.Je doet wel heel veel indrukken op en wat een schrijftalent heb je zeg!Nu zijn jullie weer samen.Fijn hoor.Gelukkig heeft Kitty een goede reis gehad.Nu maar weer wachten op de volgende mail.Dag lieve schatjes.
xxx oma