Na vallen komt opstand! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Paula & Kitty Leede - WaarBenJij.nu Na vallen komt opstand! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Paula & Kitty Leede - WaarBenJij.nu

Na vallen komt opstand!

Door: Kitty

Blijf op de hoogte en volg Paula & Kitty

27 September 2010 | Australië, Adelaide

Voor de mensen die het nog niet weten: Het plan is weer gewijzigd! Mijn nieuwe reisschema zal ik zometeen bekend maken, maar hier eerst even de uitleg. Nadat ik van't pfeerd gelanceerd was heb ik beseft hoeveel ik eigenlijk nog moet leren om uberhaubt mee te draaien in het hele paardengedoe. voor mijn gevoel werd ik over het algemeen meer voor schoonmaakwerk en renslaafje gebruikt. Na overleg met Piet hebben we samen besloten dat hij in oktober/november vrij zou vragen om samen +/- 4 weken in maleisie te gaan reizen. Hij heeft dit ook gekregen en ik heb mijn vlucht gewijzigd. 16 Oktober vlieg ik naar Singapore, Piet zal daar op 20 oktober aankomen en samen vliegen we op 16 november op dezelfde tijd, maar in een ander vliegtuig retour Nederland. Piet gaat over Parijs en ik over Londen. En ik kan jullie zeggen dat ik (wij) er erg veel zin in heb(ben). Op de boerderij hebben we een ex-race paard uit Hong Kong ontvangen. Deze was "met pensioen" en werd met het duurste paardentransport voor de deur afgeleverd. Het paard was in Nieuw Zeeland in quarantine geweest voor een paar weken en toen ze hem kwamen afleveren zat er een sticker op z'n kont en een label in z'n haar... net een postpakketje van 500 kilo. Maar goed, nadat ik m'n vlucht veranderd had heb ik een loonstrookje in elkaar gefriemeld voor de baas, alle weken tot 16 oktober minus peuken en wijn. Later op de dag nam hij me apart en tot mijn grote verbazing wilde hij me na mijn ongelukje niet doorbetalen. Hij had ook niet verwacht dat ik geld zou vragen, omdat ik niet met alles mee kon helpen. Dat neemt niet weg dat ik m'n dag vol probeerde te maken met allerhande klusjes die ik wel kon doen, maar zo ziet hij dat niet. Anyway, Shane is een gladde prater en om er tegen op te boksen in een andere taal dan je moerstaal is moeilijker dan je misschien zou denken. Niet te vergeten dat ik met m'n bek vol tanden en klapperende oren stond. Daarbij liep hij zowiezo al 6 weken achter met betalen en hoe graag je dan ook iemand uit wil schelden voor rotte vis, er bestaat een geringe kans dat je dan wel helemaal naar je geld kan fluiten. Dus ik hield me in.... maar denk maar niet dat ik hier nog een minuut langer wil blijven! Van Amanda, het nieuwe meisje, hoorde ik ook dat ze dingen achter m'n rug om zeiden, maar in je gezicht poeslief en aardig. Stelletje hypocrieten!! De volgende dag heeft ShaMe me betaald en weggebracht naar de bushalte. En als ik nog een bezoekje wilde brengen voordat ik het vliegtuig zou pakken dan was ik altijd welkom natuurlijk. Ach rot toch op man, gedraag je als een vent. Hij had zelfs back-up nodig van een 18 jarig grietje met ons gesprek over het niet te betalen salaris. "Ain't that so, Chelse? Yes Shane, No Shane. Brrrrr... daar gaan je nekharen toch van overeind staan? Zeker als je weet dat deze domme koe zelf zo lui is als een varken. Ze zit op de boerderij in ieder geval wel op haar plaats, maar had dan eigenlijk in de stal moeten zitten. Dus daar ben ik dan in Adelaide met minder poen op zak dan me lief is. Wat nu?? 3 weken rondhangen is me een beetje te lang, maar weer m'n vlucht wijzigen dan? Hopakee 150 euro down the drain, maar 3 weken Adelaide is waarschijnlijk duurder, zeker als je wat wil gaan bekijken. Dus ik ga kijken of ik m'n broertje in Indonesie kan opzoeken en gelijk wat van't land te zien (is dat goed Rick?) en dan weer terug te reizen naar Singapore voor een romantisch onder onsje. Verder gaat alles goed hoor! Ik heb het reuze naar m'n zin. Nee ik moest even m'n gal spuien mensen, mijn excuses! Het kan niet altijd maar rozengeur en maneschijn zijn en van onze fouten kan men alleen maar leren. Menschenkennis is een groot goed,... ahum. Sinds zaterdagavond zit ik dus in Adelaide, geniet ik van de afschaffing van de slavernij en heb ik weer lekker vakantie. De zondag heb ik wat rondgestruind, marktje bezocht, lekker in het zonnetje gezeten bij de fontein. Het is al 3 dagen heerlijk weer! Rond de 20 graden, dus echt T-shirt weer. En Adelaide is een leuke stad, een relaxte vibe hangt hier. Voornamelijk redelijk lage gebouwen en ze hebben hier veel parken dus het oogt allemaal groen en rustig. Maar OH NEE!!! Zoveel winkels!! God, waarom die marteling?? Volhouden Kit! Nog even en dan is alles spotgoedkoop. Het museum is gratis dus daar ga ik vandaag maar even kijken. En dan Qantas bellen om m'n vlucht te wijzigen. In Azie doe je toch veel meer met het kleine beetje dat er nog over is. Als dat geboekt is dan horen jullie het uiteraard van mij! Het spijt me als er nog mensen zijn die post hebben gestuurd, maar ik reken op jullie begrip. Het is erg jammer dat ik er niet meer zal zijn om het te lezen. Iedereen bedankt in ieder geval!

• 27 September 2010 - 06:04

Nan:

Jezus Kit, wat een ontzettende (paarden)l*l is die vent zeg! Stank voor dank, bah! Goed van je dat je er meteen een punt achter hebt gezet, want je bent wel goed, maar niet gek natuurlijk.

Zou leuk zijn als je Rick nog even kan opzoeken en voor je het weet ga je Piet al zien. Helemaal leuk! En het aftellen is voor ons ook begonnen, kunnen we je eindelijk weer zien in november. Jeeej! :-)

Nou lieverd, maak er nog wat leuks van daar in verweggistan en tot gauw.

Dikke kus!

• 27 September 2010 - 08:39

Angela:

jeetje meis, wat een onverwachte wendingen zeg. echt zo oneerlijk van die hufter!! probeer er maar niet teveel bij stil te staan en ga lekker genieten van je vooruitzichten. je gaat gewoon weer verder op avontuur.
    dikke kus

• 27 September 2010 - 13:42

Ilse:

Hey meid, wat een kl*te zooi zeg en wat een ongelovelijke l*l die vent. Ik geloof dat je de boel daar redelijk op orde (en vooral schoon) hebt gebracht en dan krijg je dit. Jammer. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel over een paar weekies lig je weer in de armen van je ventje!!
    Hopelijk gaat het lukken naar Rick te gaan, doe hem de groeten!!
    Nog even genieten voor je weer terug bent in NL en weer het "normale" leven in moet!!
    Veel liefs uit Hu

• 27 September 2010 - 17:33

Mams:

Hallo lieverd, wat een rotzak is die vent zeg!!!!Lekker een mokkeltje voor de schoonmaak en voor de rest kun je verrekken.
    Zal ik hem even in elkaar gaan slaan? Ga maar fijn naar je broertje toe, dan heb je het veel beter. Stuur als ik weer thuis ben een mailtje naar je. Kop omhoog en blijf wel genieten, ook straks met Piet.
    Dikke kus,ook van oma en je beide tantes.

• 27 September 2010 - 17:53

Paula:

Nou idd zussie. Wat een ongelofelijke BASTERD!!
    Blij dat je daar weg bent en weer kunt genieten van je vrijheid :-).. En lekker dat je weer een beetje lekker weer hebt..

Ben benieuwd of het lukt om Rickie op te zoeken.
    Geniet er maar lekker van.

Dikke kus

• 27 September 2010 - 19:54

Piet:

Wees blij dat je opgerot bent daar ;-)Ik hoop dat je verder weer veel zal beleven en een leuke reis zal hebben.Tot over 3 weken, ik heb er veel zin in x

• 27 September 2010 - 20:30

Hans En Marleen:

Hoi Kit, nou sterkte nog even dan en hou je taai. Als het lukt om Rick te gaan bezoeken doe hem de hartelijke groeten. En wij wensen je samen met Piet een hele fijne tijd toe en een goede thuisreis. We horen wel wanneer je weer in Nederland bent. Groetjes en een knuffel van ons.

• 29 September 2010 - 10:39

Kim:

jaa hoor! Wat een ongelooflijke pieieieiep is die vent zeg!! Blij dat je daar weg bent. Herinner vooral de leuke dingen daar en op naar een nieuw avontuur! En natuurlijk je mannetje weer zien na zo'n lange tijd ;) Veel plezier!! (ook bij je broertje) X

• 29 September 2010 - 18:54

Michelle:

what a wanker-Op naar Malesie. Vind zo leuk dat jij en Piet een maand samen kunnen zijn. Een leuke einde van een fantstische avontuur. xxx

• 05 Oktober 2010 - 08:27

Usha:

Ik zit ook even met mn bek vol tanden...!!!
    Woehoeeee Kitty komt dit jaar al naar huis en de datum is reuze dichtbij Yeeeeeeeeh!

Natuurlijk zal ik ook even schelden voor je op die ongeloofelijke boeren L*L!!!!
    #*#*$&@^$@*#$&_@$!!!!!!!!!!!

Jeetje zeg wat een mega wending in de reis!!
    Maar volgens mij heb je een super tijd gehad tot het moment dat je viel.

En nog zoveel moois in het verschiet!!

ENJOY CHICK!!

XOXO