Een aapje op een scooter - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Paula & Kitty Leede - WaarBenJij.nu Een aapje op een scooter - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Paula & Kitty Leede - WaarBenJij.nu

Een aapje op een scooter

Door: Kitty

Blijf op de hoogte en volg Paula & Kitty

08 Oktober 2010 | Indonesië, Batavia

Ik heb voor een weekje een scooter gehuurd. 210.000 Rupiah, wat ongeveer neer komt op 20 Euro en een volle tank kost een hele euro. De prijzen van de hotels en guesthouses vallen met toch wel een beetje tegen. Thailand was daarin een stuk goedkoper. Van Kuta vertrek ik in westelijke richting langs de kust (die je vanaf de weg niet kunt zien) en stop onderweg nog bij een mooi tempel complex dat aan zee ligt. Ik ga nergens in, want dan verwachten ze weer een donatie, wat belachelijk is, want ik heb al entree betaald. Maar gelukkig is het de moeite waard om er gewoon doorheen te lopen. Ik blijf niet zo heel lang, want het is te heet om meer dan een uur te wandelen. Op m'n pas verworven scootertje is het goed uit te houden. Tegen de avond stop ik in een gehucht waarvan ik de naam niet meer weet, want het staat niet op m'n kaart, maar het lag dicht bij Medewi. Ik had al wat andere hotels geprobeerd, maar alles was vol dus stop ik bij een questhouse waar al in geen weken een gast is geweest. Het is een prachtig huis en de bovenverdieping heeft een soort overdekt terras wat van voor naar achteren loopt, moeilijk uit te leggen, maar heel mooi, want je kunt aan beide kanten over het dorpje uitkijken. Ik leun over het balkon om het uitzicht te bewonderen, de zon begint onder te gaan en de lucht is mooi paars-oranje-rood. Het is de buurt niet ontgaan dat er een vreemde blonde vrouw staat te gluren, want ze kijken allemaal omhoog en glimlachend knikkend, roepen ze me wat toe. Naar ik aanneem "goede avond" of zoiets. Het is duidelijk dat hier niet veel toeristen komen, want als ik het dorp door loop om wat te eten, word ik met nieuwsgierige ogen nagekeken. De volgende dag vertrek ik weer, tot grote teleurstelling van de zoon des huizes, want die had graag de zonsondergang willen kijken met me. Dat was de vorige avond niet door gegaan, omdat ik echt MOEST douchen. Toch heel verwonderlijk die avances als je zag hoe ik eruit zag! Ik schrok me rot!! Zwarte vegen op m'n gezicht, nek en overal waar ik onbedekt was. Zonder scrub had ik het er ook niet vanaf kunnen krijgen, want het was ook nog eens plakkerig van de zonnebrand. En ik maar denken dat ik zo lekker was bijgekleurd. S'ochtends bij m'n vertrek wordt m'n scooter opgepoetst door de zoon, want het heeft geregend. Gelukkig hadden ze m'n helm binnen gelegd, want daar had ik niet aan gedacht. Wat een service! Over de mensen hier absoluut niet te klagen, denk niet dat ik ooit aardigere mensen op m'n reizen heb ontmoet. Maar wat is het smerig overal! Vuilnis ligt op straat, uitlaatgassen niet te kort! Ik had me Bali toch wel iets idylischer voorgesteld. Het is zonde, want alles is zo mooi groen, het zwerfafval drukt wel een beetje een domper op het geheel. En nog steeds geen wit zand, turqoise zee met wuivende palmbomen helaas. Ik denk dat ik een beetje verwend ben misschien. Als ik m'n tocht vervolg dan besef ik pas echt dat ik een rariteit ben. Kinderen roepen en zwaaien naar me, mannen toeteren en roepen dingen en vrouwen kijken me verlegen en nieuwsgierig aan. Ik zie op de hele weg ook geen westerse toeristen. Overal langs de weg zie je kraampjes met glazen flessen benzine, dus als je een pomp mist kun je daar ook altijd nog terrecht. Ook ben ik aapjes tegen gekomen, waar ik natuurlijk even voor gestopt ben, maar ik ben er heel snel weer vandoor gegaan toen een mannetje op me af kwam gestormt. Nu ben ik gearriveerd in een plaatsje dat Lovina heet. Het is hier wat toeristischer, maar het lijkt op het moment wel uitgestorven. Ik heb een kamer 3 stappen van de zee af, heel groot, maar zwaar verouderd. Het bad dat ooit wit was is nu bruin, alles straalt armoede uit en schoon is anders, maar ik overleef het wel weer. Ze hebben hier ook een internetcafe in de buurt dus ik zal speciaal voor Nannet nog even foto's erop zetten (ook van het vorige verhaal) want de starbucks in Kuta had dan wel gratis WiFi, foto's uploaden ging traag als dikke stront.

• 08 Oktober 2010 - 05:06

Ilse:

toch wel grappig zelf een touristische attractie te zijn hahaha. geniet van het mooie weer!

• 08 Oktober 2010 - 05:18

Nan:

Ahhhhhh, wat lief dat je speciaal voor mij foto's hebt geplaatst hihi! :-) Ik denk bij Bali ook altijd aan een tropisch paradijs, maar dat valt dus nog tegen tot nu toe. Ach, je komt vast nog wel een mooi strandje tegen waar je even kan bijkomen van al je spannende avonturen!

Dikke kus!

• 08 Oktober 2010 - 06:30

Arie (kanarie):

Heeye Kit, kan je die scoorter aan t einde van je rit niet in een container stoppen naar NL of heb je nog een onderpand achtergelaten ;-) Reken maar dat je daar lekkerder rijdt als hier nu !! 0.5 euro voor een tank... geniaal... Komt de ANWB daar ook trouwens? :-) Groetjes uit NL !!!

• 08 Oktober 2010 - 09:00

Angela:

hai lief,

wat leuk dat je een scootertje gehuurd hebt. Nu kun je als bezienswaardigheid zwaaiend als bea door heel de omgeving crossen. :-) hihi.. leuk voor de bewoners daar. maar kijk maar uit straks willen ze allemaal met je trouwen.

kussie

• 08 Oktober 2010 - 09:48

Wim En Anneke:

Hai die Kitty
    Lees met veel plezier je reisverslagen.
    Geniet nog maar lekker van de laatste weken aan die andere kant want hier wordt het steeds kouder en natter.

Wim en Anneke

• 09 Oktober 2010 - 07:58

Paula:

Hoi aapie :-),

Klinkt allemaal erg leuk. Wel een tegenvaller dat de natuur niet zo mooi is :-( gelukkig maar dat de mensen wel aardig zijn!!

Nou, nog anderhalve week en dan ben je weer herenigd met je liefie :-)

• 11 Oktober 2010 - 12:18

Usha:

Wat een leuk verhaal meis!
    Ik probeer me een voorstelling te maken van al het moois wat je ziet, je kan het goed omschrijven, dus het komt goed over.
    Ik hoop voor je dat je nog een wit strand zal zien, maar de zon schijnt, dus dat is ook al fijn toch?!
    We wachten nu denk allemaal vol spanning op foto's van HET witte strand!

Fijn dat je een paar zonnestraaltjes hierheen hebt gestuurd, hij schijnt lekker.
    THANKS!!

Kusss!

Verslag uit: Indonesië, Batavia

Sister's Challenge

17 November 2010

Een belabberd einde van een prachtige reis

14 November 2010

Diep in de zee, diep in de zeeeeheee....!

14 November 2010

Experience Mabul (& Sipadan)

07 November 2010

Madai Caves

07 November 2010

Back to basic
Paula & Kitty

Welkom in ons reisdagboek! Wij zweren plechtig dat wij onze verhalen trouw op deze site plaatsen, zodat jullie thuis lekker mee kunnen genieten. (Lees: jaloers kunnen worden). De reis gaat naar het altijd tropische Vanuatu waar Paula één wordt met een schildpad, hoe dat in z'n werk gaat dat gaan we allemaal nog lezen ;-) Na een maandje schildpad-knuffelen vliegt zij naar Sydney, waar zuslief Kitty eveneens dezelfde dag aan zal komen, vanuit het immer-natte Holland. (Als alles goed gaat natuurlijk)... Geniet eerst maar eens van Paula's avontuur in Vanuatu waar het lekker warm is! Terwijl de rest van de harde werkers de winter probeerd door te komen. Enjoy!!!

Actief sinds 04 Dec. 2009